• Втор живот за уметникот Туме по успешната трансплантација на рожница

  Европската очна болница е прва во Македонија со успешна трансплантација на рожница. Само во сеќавањата, уметникот Стојмен Ѓеорѓиевски – Туме ги гледал убавите бои и уникатната уметност пред една година. … Продолжи

  Втор живот за уметникот Туме по успешната трансплантација на рожница
 • Напредна метода за ласерски третман

  Европската очна болницa користи нова напредна метода за ласерски третман на глауком - ECP (eндоциклофотокоагулација).  Третманот е минимално инвазивен и потребни се само неколку минути за да се изврши. Со оваа напредна технологија може да се намали или понекогаш комплетно да се елиминира потребата за капки за … Продолжи

  Напредна метода за ласерски третман
 • 10 предрасуди за контактните леќи

  Ако ги следите упаствата за чување на вашиот тип контактни леќи, нема зошто да се плашите од инфекција. Пред нанесување на леќите, мијте ги рацете бидејќи тие се најголемите пренесувачи на бактерии што може да предизвикаат иритација или инфекција. Барем еднаш во неделата стерилизирајте ја кутијата во која ги … Продолжи

  10 предрасуди за контактните леќи
 • Јасен вид без очила

  Во последните седум века, до појавата на контактни те леќи во 1950 годи-на, очилата беа единствен практичен начин да се подобри видот кај лица со рефрактивни аномалии (миопија, хи-пер метропија, астигматизам). Денес има неколку современи пристапи кон корекцијата на диоптријата на окото. Оваа гранка на … Продолжи

  Јасен вид без очила
 • Одговорно и професионално

  Лекарската екипа составена од еминентни специјалисти ќе бидат на ваше располагање обезбедувајќи ви квалитет, брзина и високостручно лекување. Европската Очна Болница е специјализирана офталмолошка институција со која во Македонија воведуваме европска процедура за дијагностика и операции со врвна … Продолжи

  Одговорно и професионално
e okul