Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

 • Sëmundje sistemit të lotëve
 • Ektropium
  Ektropium Ektropiumi është çrregullim i kanalit të syrit tek i cili kapaku i syrit është i kthyer nga jashtë në raport me hapjen e kapakëve.
 • Forma
  Format :
  • Spastik - shfaqet kryesisht tek të rinjtë dhe fëmijët për shkak të spazmës së muskulit orbikular, shpesh pas proceseve të inflamacionit të konjuktivitisit dhe keratitisit.
  • Paralitik – për shkak të paralizës së nervit të fytyrës (n.facialis)
  • Senil – shpesh tek të moshuarit i ndjekur me atrofim të muskujve dhe lëkurës të kapakut të syrit.
  • Cikatrik – pasojë e goditjeve të ndryshme dhe formim i shenjave të cilat e tërheqin kapakun nga poshtë
  • Terapia: Kirurgjike, me rekonstruksion të tërësishëm të kapakut të syrit dhe kthim të tij në gjendjen fillestare.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme