Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

 • Sëmundje sistemit të lotëve
 • Entropium
  Entropiumi është çrregullim i pozicionit të kapakut të syrit kur kapaku i syrit është i kthyer nga brenda në raport me hapjen e kapakëve.
 • Forma
  • Spastik – ndodh pas kontraksionit të madh të muskulit orbikular, shpesh pas proceseve të inflamacionit të konjuktivitisit dhe keratitisit.
  • Senil (atonik) për shkak të humbjes së tonusit të muskulit orbikular dhe lëkurës së kapakut të syrit, më shpesh te të moshuarit.
  • Cikatrik – rezultat i shenjave të konjuktivitisit dhe kapakut
 • Terapia
  Shpesh mjekohet sëmundja bazë (shkaku). Mjekimi kirurgjik është me rekonstruksion komplet të kapakut të syrit dhe kthim në gjendjen e tij fillestare, e cila shpesh jep rezultate të kënaqshme dhe anashkalohen komplikimet.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme