Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

  • Anomali refraktive
  • Miopia dhe Hipermetropia
    Njerëzit me miopi nuk janë në gjendje t’i shikojnë objektet e largëta. Gjatësia e boshtit të syrit tek miopia është më e gjatë se gjatësia normale. Fokusi i shikimit të qartë bie në pjesën e parme të rrjetëzës (para qendrës së shikimit) kështu që objektet e largëta duken të mjegullta.Portfolio #1 Njerëzit me hipermetropi kanë probleme të shikimin e objekteve të cilat janë afër për shembull me leximin. Syri tek njerëzit me hipermetropi është me gjatësi më të shkurtër të boshtit dhe fokusi i shikimit të qartë bie pas rrjetëzës, d.m.th. prapa qendrës së shikimit. Si rezultat i kësaj objektet që janë afër nuk duken qartë. Korrigjimi bëhet me qelqe sferike, thjerrëza kontakti apo me operacion (kirurgji refraktive).
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme