Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

prapa

Test për astigmatizëm

Astigmatizëm (test për të parin) duhet të bëhet për të dy sytë më vete.
Figurat vertikale dhe horizontale që i shikoni më sipër përbëhen nga linja të drejta. Katër grupet e kanë të njëjtën cilësi. Përveç linjave vertikale dhe horizontale ka edhe linja të valëzuara. Qartësia është e njëjtë.
Përfundim: Nëse shfaqet dallim i theksuar në cilëndo prej vijave në krahasim me të tjerat kjo tregon se syri ka çrregullim të të prit – astigmatizëm.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme