Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

 • Llojet e operacioneve
 • ARGON
  Laseri ARGON është trajtim me laser i cili emiton dritë të gjelbër të fokusuar që të shkaktojë djegie mikroskopike.
  Dimensioni i sipërfaqes së djegur është zakonisht një e pesta e milimetrit. Qëllimi i djegies është shkatërrimi i indit të sëmurë që të pengohen komplikimet. Kjo procedurë me laser mund të përdoret edhe për:


  hkaktim i lidhjes midis retinës dhe strukturave më të ulëta të syrit
  ndonjëherë përdoret për shkatërrimin e membranës anormale të enëve të gjakut të cilat derdhen tek regjeneracioni makular, si edhe tek retinopatia diabetike
  ulje të tensionit të syrit për rreth 75% të kohës

  Nëse gjatë një analize të detajuar të retinës së pacientit konstatohet ekzistimi i venave të cilat janë formuar më vonë dhe në të cilat ndodh derdhje e gjakut dhe nëse diagnoza është vendosur në kohë, me zbatim të Argon laser shpëtohen venat dhe gjakderdhja ndalon. Ndalohet dukuria e venave të reja.
  Trajtimi me laser Argon në këto situata para së gjithash janë drejtuar për mbajtjen e shikimit ekzistues. Ai gjithashtu përdoret edhe për sanimin e plasaritjeve të retinës. Në fazat më të përparuara retinopatia diabetike tek të sëmurët me sheqer mund të çojë në gjakderdhje të mëdha në vitreusin e pacientit. Shpesh kjo gjendje shfaqet kur vonohet me zbatimin e trajtimit me laser Argon.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme