Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

 • Llojet e operacioneve
 • Multi Diodë Laser
  Sot përdoren teknika të shumta të reja në hapjen e kanaleve të bllokuar të lotëve. Në Amerikë dhe në disa shtete evropiane, me përdorimin e gjeneratës së re të quajtur Multi Diode Laser, kanalet e bllokuara të lotëve hapen pa gjakderdhje, pa shenja dhe vetëm me anestezi lokale.

  Cilat janë përparësitë e MDL – Operacionet Multi Diode Laser në krahasim me ndërhyrjet e tjera operative të kanaleve të lotëve?

  • 1. Përparësia më e madhe e operacionit multidiode është asjo se operacioni zhvillohet për një periudhë shumë të shkurtër kohore nga 8 deri në 10 minuta.
  • 2. Për Laserin Multi Diode nuk nevojitet anestezi e tërësishme.
  • 3. Gjakderdhje gjatë operacionit me Multi Diode Laser pothuajse edhe nuk ka.
  • 4. Për shkak të karakteristikave të Multi Diode Laser, dëmtimet e indit gjatë operacionit pothuajse nuk ekzistojnë.
  • 5. Procesi i rimëkëmbjes është i shkurtër. I sëmuri mund të dalë nga operacioni menjëherë pas operimit. Një ditë pas operimit me Multi Diode Lases i sëmuri mund të kthehet në jetën sociale normale..
  • 6. Përparësi të tjera të kësaj metode: nuk bën prerje në lëkurë dhe nuk i dëmton muskujt rreth qeseve të lotëve.
  • 7. Pacientëve të cilët më parë i kanë operuar kanalet e lotëve, bërja e operacionit të dytë me Multi Diode Laser u mundëson sukses më të madh në krahasim me metodat e tjera.
  • 8. Në trajtimin me Multi Diode Laser të gjitha procedurat ndiqen me endoskopi nëpërmjet brendësisë së hundës. Nëse është e nevojshme mund të intervenohet edhe nëpërmjet hundës.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme