Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

  • Llojet e operacioneve
  • Laseri Excimer
    Laseri Excimer është instrument kirurgjik i cili përdoret për mjekimin e gabimeve refraktive nëpërmjet riformimit të korneas. Operon në rajonin e largët ultravjollcë dhe përdoret për ristrukturimin apo formimin e sipërfaqes së korneas.

    Interaksioni me indin e korneas rezulton me amputim të sipërfaqes së korneas prej procesit të shkatërrimit të fotokimisë së molekulave pa dëmtime termike.
    Modulimi i kontrolluar kompjuterikisht i rrezes së laserit është një gjendje të ndryshojë profilin apo formën e korneas duke lënë sipërfaqe të lëmuar.
    Këta laserë janë të inkorporuar në mjete ndihmëse përkatëse të kontrolluara me kompjuter të cilat kirurgët oftalmologë i përdorin për ta ndryshuar fuqinë e korneas dhe t’i korrigjojnë gabimet refraktive siç janë: miopia, astigmatizmi dhe hiperopia, në kombinacion apo veçmas.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme