Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

  • Llojet e operacioneve
  • Vitrektomia
    Vitrektomia apo heqja e materies xhelatinoze midis thjerrëzës dhe retinës është operim i sofistikuar i syrit ku me ndihmë të një pajisjeje të veçantë– vitrektom hiqen mjegullimet nga trupi i qelqtë.
    Mjegullimi (pikë gjaku e ngurtësuar, ind lidhëz, shtresa inflamatore) zakonisht hiqen së bashku me trupin e qelqtë. Trupi i qelqtë i mjegulluar zakonisht zëvendësohet me shtim të vajit të tejdukshëm silikoni. Operimi bëhet tek retinopatia e përparuar proliferale diabetike, tek prania e gjakut dhe anomalive të tjera të patejdukshme të trupit të qelqtë, tek trupat e huaj, si dhe tek ekzistimi i lidhëzave vitreale midis trupit të qelqtë dhe retinës.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme