Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

home e-mail mjekë mbledhje

 • Llojet e operacioneve
 • YAG
  Operacioni i syve me laser YAG është intervenim korrigjues i cili bëhet për heqjen e pengesave të cilat mund të shkaktojnë probleme me të parin.

  Përdor dritë infra të kuqe të padukshme që të bëjë prerje të vogla të membranave në brendësi të syrit. Ky operacion shpesh është i domosdoshëm pas operimit të kataraktit dhe konsiderohet si i zakonshëm.

  Operimi fillon me aplikim të pikave për zgjerimin e bebzës së syrit, kurse pastaj kryhet një prerje e vogël e kapsulës së mjegulluar të syrit për lehtësim të shikimit të mjegulluar post-operativ. YAG metoda është intervenim ambulant pa dhimbje, pa hospitalizim të pacientit dhe kryhet vetëm për disa minuta.
  Pas operacionit nuk ndjehet shqetësim.
  Disa pacientë vërejnë përmirësim momental të shikimit, kurse tek të tjerët përmirësimi i shikimit mund të përmirësohet disa ditë pas intervenimit.
për ne | sëmundje të syrit dhe mjekimi | mbrojtja dhe parandalimi | lajme | kontakt
2011 European Eye Hospital.All Rights Reserved
vertigonme