Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

дома

e-mail

доктори

преглед

НАЗАД

ПРЕДЕН СЕГМЕНТ НА ОКОТО

Ретиналниот ласер се употребува за третман на голем број на болести на ретината како дијабетична ретинопатија, периферни дегенерации на ретината, макуларна дегенерација и др. Ласерот е инструмент кој продуцира светлосен зрак со висока енергија кој се фокусира точно на ретината во областа која се третира, оставајќи ги околните структури неоштетени. Интервенцијата е безболна и се изведува амбулантски.

Покрај ретиналниот ласер нашата болница располага и со ласер за предниот сегмент на окото (YAG ласер), кој се користи во третман на одредени видови на глауком или при секундарно заматување на интраокуларната леќа, која била вградена при операција на катаракта.
за нас | очни заболувања | превенција и заштита | вести | контакт
2011 Европска Очна Клиника .Сите Права се задржани