e okul
Novagra

Успешна приказна: Четригодишното дете со глауком прогледа – Kанал 5

Screen Shot 2013-12-19 at 10.17.40 AM

Transplantim i syrit, operacioni i parë në Maqedoni / Alsat tv

Screen Shot 2013-12-19 at 10.16.03 AM

Македонија меѓу првите во регионот има пресадување рожница – Сител тв

Screen Shot 2013-12-19 at 10.14.56 AM

Со трансплантирана рожница нашите пациенти пак ја видоа светлината на денот – Вечер

Screen Shot 2013-12-19 at 10.12.20 AM

Огледало на здравјето, Трансплантација на рожница – Алсат тв

Screen Shot 2013-12-19 at 10.09.48 AM

Договор со Фонд за здравствено осигурување на Македонија

Европска Очна Болница има склучено договор со Фондот за долунаведените услуги:

Услуги од очна хирургија Европска очна болница
ХОМ1 ВИТРЕКТОМИЈА НА ЗАДЕН СЕГМЕНТ
ХОМ2 АБЛАЦИЈА НА МРЕЖНИЦА
ХОМ3 ЗАМЕНА НА СИЛИКОНСКО МАСЛО
ХОМ4 КЕРАТОПЛАСТИКА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА
ХОМ5 КЕРАТОПРОТЕЗА
C17B Процедури на леќата по Фако метода, истиот ден

 

Услуги од очна хирургија кај деца во Европска очна болница
ХОМ6 Оперативен зафат кај прематурна ретинопатија со постоперативни контролни прегледи за едно око
ХОМ7 Оперативен зафат кај прематурна ретинопатија со постоперативни контролни прегледи за две очи
ХОМ8 Офталмолошки преглед со мерење на очен притисок, ехо преглед, рефрактометрија,под општа анестезија (се врши најмалку 1 месец по оперативниот зафат кај прематурна ретинопатија)

Истовремено Европска Очна Болница има склучено договор со Фондот за вродени катаракти кај деца.

Како детската игра може да стане опасна – Сител тв вести (06/03/13)

Screen Shot 2013-03-06 at 10.59.26 PM

 

http://www.sitel.com.mk/kako-detskata-igra-mozhe-da-stane-opasna

Истражување на докторите од ЕЕХ, објавено во стручно списание

We analyzed the anatomical and visual outcomes after surgical treatment of idiopathic macular holes with pars plana vitrectomy, internal limiting membrane (ILM) peeling using Brilliant Blue dye, and silicone oil tamponade without postoperative posturing.

Извор:

http://www.dovepress.com/treatment-of-idiopathic-macular-hole-with-silicone-oil-tamponade-peer-reviewed-article-OPTH

Свечено отварање на Саемот за медицина – Приштина Косово

косово баканлик

 

 

 

Говор на заменик министерот за здравство,

 

баканлик 2

 

http://www.kosovapress.com/?cid=1%2C55%2C153654

 

Започната соработката со фондот за здравство

Веќе од април ќе почнеме да работиме со Фондот. Како Европска очна болница, нашата најголема цел е секој пациент да знае дека кај нас ќе најде најквалитетен кадар и најнова технологија. Целта ни е секој пациент да има пристап до нашите услуги”, додава Д-р Семиз.

Во болницата, освен доктори од земјава, ќе работат и експерти од Турција. Ова ќе биде прва специјализирана болница за офталмологија и во регионот.

Соработка со фондот за здравство – Започната соработката со фондот за здравство.

e okul
Novagra