e okul
Novagra

Превенција и заштитаParandalimi dhe mbrojtjaPrevencija i zastita

Боровинки за вашите очи

Боровинки за вашите очи

Фаворит за вашите очи се боровинките Во исхраната зголемете го внесот на антиоксиданси, витамини А, Ц и Е.  Можете да ги најдете во морковот, спанаќот, рибата, јајцата, кикириките, оризот и др. состојки, кои треба да бидат составен дел од вашето дневно ме...
Вежби за опуштање на очите

Вежби за опуштање на очите

Вежба 1 Удобно сместете се. Покријте ги очите со дланките, но не ги притискајте очните јаболка. Пробајте да се опуштите и гледајте во дланките 30-тина секунди. Притоа дишете тивко и длабоко. Вежба 2 Седејќи во иста позиција насочете го погледот кон г...
Совети за здрава исхрана

Совети за здрава исхрана

Грижата за очите е комплексна, а еден дел од таа сложувалка е правилната исхрана. Храната може да ви помогне да ги заштитите очите од различните болести и да го зачувате видот. Еве која е најдобрата храна за вашите очи: Моркови Морковите се најпопуларната...
Структури на окото

Структури на окото

3D спектралната оптичка кохерентна томографија (ОСТ) е дијагностичка метода која помага во поставување на соодветна дијагноза и лекување на болести на ретината (макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија, макуларни дупки и др.); дијагноза и след...
Боровинки за вашите очи

Боровинки за вашите очи

Фаворит за вашите очи се боровинките Во исхраната зголемете го внесот на антиоксиданси, витамини А, Ц и Е.  Можете да ги најдете во морковот, спанаќот, рибата, јајцата, кикириките, оризот и др. состојки, кои треба да бидат составен дел од вашето дневно ме...
Вежби за опуштање на очите

Вежби за опуштање на очите

Вежба 1 Удобно сместете се. Покријте ги очите со дланките, но не ги притискајте очните јаболка. Пробајте да се опуштите и гледајте во дланките 30-тина секунди. Притоа дишете тивко и длабоко. Вежба 2 Седејќи во иста позиција насочете го погледот кон г...
Совети за здрава исхрана

Совети за здрава исхрана

Грижата за очите е комплексна, а еден дел од таа сложувалка е правилната исхрана. Храната може да ви помогне да ги заштитите очите од различните болести и да го зачувате видот. Еве која е најдобрата храна за вашите очи: Моркови Морковите се најпопуларната...
Структури на окото

Структури на окото

3D спектралната оптичка кохерентна томографија (ОСТ) е дијагностичка метода која помага во поставување на соодветна дијагноза и лекување на болести на ретината (макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија, макуларни дупки и др.); дијагноза и след...

Боровинки за вашите очи

Боровинки за вашите очи

Фаворит за вашите очи се боровинките Во исхраната зголемете го внесот на антиоксиданси, витамини А, Ц и Е.  Можете да ги најдете во морковот, спанаќот, рибата, јајцата, кикириките, оризот и др. состојки, кои треба да бидат составен дел од вашето дневно ме...
Вежби за опуштање на очите

Вежби за опуштање на очите

Вежба 1 Удобно сместете се. Покријте ги очите со дланките, но не ги притискајте очните јаболка. Пробајте да се опуштите и гледајте во дланките 30-тина секунди. Притоа дишете тивко и длабоко. Вежба 2 Седејќи во иста позиција насочете го погледот кон г...
Совети за здрава исхрана

Совети за здрава исхрана

Грижата за очите е комплексна, а еден дел од таа сложувалка е правилната исхрана. Храната може да ви помогне да ги заштитите очите од различните болести и да го зачувате видот. Еве која е најдобрата храна за вашите очи: Моркови Морковите се најпопуларната...
Структури на окото

Структури на окото

3D спектралната оптичка кохерентна томографија (ОСТ) е дијагностичка метода која помага во поставување на соодветна дијагноза и лекување на болести на ретината (макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија, макуларни дупки и др.); дијагноза и след...

e okul
Novagra