e okul
Novagra

Видови операции

ARGON

ARGON

ARGON ласерот е термален ласер кој емитува зелена светлина фокусирана да предизвика микроскопско горење. Димензијата на изгорената површина е вообичаено петтина од милиметар. Целата на горењето е уништување на болното ткиво за да се спречат компликации. ...
Excimer ласер

Excimer ласер

Excimer ласерот е хируршки инструмент кој се користи за лекување на рефрактивните грешки преку преобликување на корнеата. Оперира во далечниот ултравиолетов регион и се користи за преструктуирање или обликување на површината на корнеата. Интеракцијата со...
YAG

YAG

YAG ласерска очна операција е корективна интервенција која се изведува за отстранување на попречувања кои можат да предизвикаат проблеми со видот. Користи невидлива инфрацрвена светлина за да направи мали засекувања на мембраните во внатрешноста на ок...
Витректомија

Витректомија

Витректомија или отстранување на желатинозната материја помеѓу леќите и ретината е софистицирана очна операција во која со помош на посебна опрема - витректом се отстрануваат замаглувањата во стаклестото тело. Замаглувањата (насобрана згрутчена крв, врзивно т...
Мулти Диоде ласер

Мулти Диоде ласер

Денес се употребуваат многубројни нови техники во отварањето на затнатите солзни канали. Во Америка и во некои европски држави, со употребата на новата генерација наречена Мулти Диоде Ласер, затнатите солзни канали се отвараат без крварење, без траги и само со...
РНАСО

РНАСО

ФАКО методата или факоемулзификација се однесува на модерен оперативен зафат за корекција на катаракта. Во овој зафат се користи ултрасоничен апарат за разбивање и потоа отстранување на замаглената леќа (катарактата) од окото за подобрување на видот. Веднаш п...

e okul
Novagra